Posted on

Time to be an expert!

Iets printen voor kerstmis? Dat moest toch echt wel gebeuren. Daarom dacht ik aan iets leuks waar een theelichtje in kan. Had I known…

Na wat zoeken op thingiverse kwam ik uit bij deze print. Die kan blijkbaar uitgeprint worden op een iets minder conventionele manier. In dit geval: “spiralize”. Spiralize zorgt er voor dat laagjes op een andere manier worden opgebouwd. Niet meer horizontaal maar in een spiraalvorm, met de klok mee gaat de printkop traag maar consistent omhoog. Daarom is dit zeer handig voor het printen van bekers of een bekertje om een theelichtje in te zetten. Bovendien is het ook veel sneller dan printen op de conventionele manier 🙂 Spiralize kan je in Cura terug vinden bij “Expert config”.

Cura spiralize instelling.
Cura spiralize instelling. Printen zou ongeveer 1h 46min gaan duren op 0.1mm laagdikte.

Wat sfeerbeelden van tijdens de print:

Hier kan je de print even in actie zien:

 

En dan… Het resultaat! Het is echt heel mooi. Je kan het licht van het kaarsje mooi zien door de kant van het bekertje schijnen. Ik ga er alvast nog 1tje maken!

Posted on

Nog een dock voor de OnePlus One

Deze keer wou ik ook eens een ander dock uitprinten dan in mijn vorige post.  Na wat wat zoeken op thingiverse kwam ik bij dit dock terecht. Ik heb de instellingen nu ook wat nauwkeuriger gezet, dus dit dock is klaar voor gebruik na het uit te printen en de laagjes zouden minder hard moeten opvallen.

Cura – Lagen die zullen geprint worden.

Ik heb de print ‘s nachts laten lopen want ik was er wel redelijk zeker van dat er deze keer niets zou fout lopen. Alle kabels zitten nu goed uit de weg 🙂 Ik heb dus wel geen time-lapse van deze print, want het was donker in de kamer.

Dit dock heeft een optioneel OnePlus logo in de zijkanten. Ik heb beslist om het uit te printen aangezien het toch niet zo veel materiaal gebruikt. Deze keer in het rood, zo krijgt het dock ook een extra kleurtje.

Time-lapse van 1 van de 2 logo’s

En dan nu…. Het uiteindelijke resultaat!

Ik moet zeggen, het ziet er best wel goed uit! De logo’s in de zijkanten krijgen was iets moeilijker dan verwacht, maar met wat hitte (lees: aansteker) kon ik de logo inserts makkelijk in het dock duwen.

Nu, over het dock zelf. Ik heb de versie geprint die me toelaat om een clear case te gebruiken. Voor het vorige dock moest ik mijn toestel elke keer uit de case halen. Dat is wel een heel groot voordeel. Ook is er bij dit dock veel aandacht gegaan naar hoe goed het geluid door het dock komt. Het is echt hoorbaar beter dan zonder het dock. (maar verwacht geen wonderen) Bij dit dock kan ik mijn One ook in landscape er in zetten. Dat kan ook wel leuk zijn om een serie/film te kijken. Ik vind het wel minder stabiel dan het vorige dock, maar het is dan ook wel wat kleiner.

Wil je ook graag een dock? Ik kan het misschien wel voor je printen. Laat maar een comment achter op deze post.

Posted on

Printen van een OnePlus One dock – Deel 2

Cliffhanger.

Hier zijn we dan. Gestrand na een redelijke cliffhanger! But no worries, the wait is over!

 

 

De print is niet helemaal gelukt zoals ik het wou. Het printen ging redelijk vlot vanwege de dikke 0.3mm lagen, maar die dikte brengt ook wat problemen en imperfecties met zich mee. Een kleine misser bij een laagdikte van 0.1mm is veel minder zichtbaar dan bij 0.3mm. Daardoor kan je wel wat lagen zien die iets minder goed op elkaar liggen. Onthou wel, dit was een test print, op bijna de slechtst mogelijke kwaliteit, zodat het snel zou gaan. Ook zie je op de foto veel meer dan je echt kan zien op vlak van laagjes en imperfecties.

Het dock.
Het dock.

Je denkt nu waarschijnlijk: Wat ziet dat dock er toch raar uit vanboven?

Hier komt het verhaal… Na een tijdje printen was de printkop al zo hoog dat ik hem niet meer kon zien op de OctoPrint webcam feed. Ik ging er van uit dat hij gewoon vrolijk verder aan het printen was. Maar niets was minder waar… Blijkbaar was 1 van de kabeltjes die de printkop laat bewegen over de X-as (links en rechts) vast komen te zitten achter een stukje plastic. De printer was gewoon vrolijk blijven doorgaan tot het kabeltje het niet meer kon trekken. En dus zat ik met een motor zonder kabel… Wanneer ik iets later ging kijken hoe ver de print al gevorderd was zag ik schokkende beelden…

Dit was de bovenkant van het dock. Gelukkig kon ik dit stuk er af “breken” om een toch nog bruikbaar dock over te houden.

Maar, als je het maar hard genoeg wil is niets onmogelijk en dus heb ik het kabeltje weer kunnen aan de motor solderen. Weer zo goed als nieuw. Nu nog een high-res versie van het dock maken! Dat is iets voor een volgende post…

Wil je ook graag een dock? Ik kan het misschien wel voor je printen. Laat maar een comment achter op deze post.

Posted on

Mijn eerste (publieke) 3D model.

Voor wie deze auto niet kent, ik refereer hier naar de film: Back to the Future.

Een aantal weken geleden ben ik met dit alles begonnen. Ik kan je vertellen, het was (en is) een heel avontuur! Na heel wat gelukte (en ook mislukte) prints, begin ik het al goed onder de knie te krijgen. Ik maak ook al mijn eigen ontwerpen en 3D models, maar voor ik dat allemaal ga tonen gaan we even terug in de tijd…

Een aantal dagen na de aankoop van mijn printer had ik al heel wat simpele models kunnen printen. Een (typisch) makerbot mannetje, een case voor mijn moto 360 (in een, laten we zeggen, “niet zo mooie kleur”) en nog een hele hoop andere models die ik van thingiverse (een website met 3D models) had kunnen downloaden. Maar ik wou ook eens zelf iets maken, zelf iets ontwerpen! Ik ging dus op zoek naar software waarmee ik dit op een niet te moeilijke manier kon doen. Al snel kwam ik uit bij 123D Design.

Neen, dit is geen advertentie. 🙂

Met deze app kon ik makkelijk proberen ontwerpen wat ik wou. Maar nu moest ik nog een niet te moeilijk, maar wel handig voorwerp hebben om te ontwerpen. Er staan er al heel wat van op thingiverse, maar je moet ergens beginnen. Ik begon met het ontwerpen van een SD-kaarthouder. Ik heb veel te veel SD kaartjes, en ik raak ze altijd kwijt. Na wat prutsen kwam ik tot dit eindresultaat:

1e ontwerp van mijn SD kaart houdertje.

De volgende stap was om dit te exporteren als een .STL-bestand en het zelf eens uit te printen. Ik had het ontworpen om zo weinig mogelijk materiaal van de printer te gebruiken, en dat is me goed gelukt. Weet je nog niet helemaal hoe een 3D printer werkt? Lees dan mijn vorige blogpost. Later zal ik een pagina maken met alle informatie.

Final product!

Ik ben zeer tevreden over het eindproduct, al denk ik wel dat de print iets beter had kunnen uitdraaien. Toen ik deze print maakte was mijn temperatuur net iets te hoog waardoor er wat imperfecties veroorzaakt werden. Je kan de houder zelf hier vinden.

 

Posted on

Printen van een OnePlus One dock – Deel 1

Eerder vandaag zag ik in onze OnePlus Belgium Facebook groep iemand vragen naar een dock voor de OnePlus One. Het was niet zomaar een dock, maar een render van een 3D-printable dock. Na wat zoeken kon ik een gelijkaardige clone vinden op deze pagina. Daar kon ik een .STL bestand vinden, dus het printen kon beginnen! Een .STL bestand bevat een 3D model van het te printen object. Dit kan je daarna met verschillende soorten software openen.

Al gauw had ik Cura open staan. Dit is de software die ik gebruik als “slicer”. Dat wil eigenlijk gewoon zeggen dat je het 3D model moet opdelen in laagjes, zodat de printer weet wat hij moet doen. Ik moet gewoon het STL bestand openen en Cura genereert de code die de printer kan aansturen.

Cura met de instellingen voor deze print.

Hiervoor zijn een aantal instellingen nodig, waarvan de volgende:

  • Hoe hoog is 1 laagje? Hoe groter dit getal, hoe sneller de print, maar de laagjes vallen dan ook veel harder op. Ik heb voor deze print 0.3mm gekozen, wat best wel veel is.
  • Hoe snel mag de printer printen? Hoe trager je print, hoe beter de kwaliteit van je print. Dit verschilt van printer tot printer.
  • Temperatuur van de printkop. Dit verschilt van materiaal tot materiaal. Ik gebruik PLA, en daarvoor is een temperatuur van 205°C voor mijn printer ideaal.
  • Temperatuur van de “bed”, dit is de ondergrond waar je op print. Door die op te warmen voorkom je dat je print kan vervormen en schuin trekken. Ik gebruik hier 75°C.
  • “Infill” percentage. Hiermee kan je kiezen hoe veel materiaal je wil gebruiken om de stukken op te vullen. Alles onder de 100% maakt een soort van honingstructuur. Gebruikelijk zet je dit op 20%. Aangezien ik dit dock redelijk snel wou printen heb ik voor 10% gekozen, dat zou nog sterk genoeg moeten zijn.

Hierna kan je de code voor de printer exporteren als een .gcode bestand. Dit soort bestanden is wat de printer kan lezen, en dus starten met printen! Ik gebruik hiervoor OctoPrint met een RaspBerry Pi. Een leuke web interface waar ik alles op kan monitoren en aansturen.

Octoprint. De interface die ik gebruik om mijn printer aan te sturen.

Dus, na een klik op de knop upload, en daarna print, kan het printen beginnen!

Printing in progress… De foto is high-res, dan kan je goed inzoomen en de laagjes zien.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van deze eerste blogpost. Als ik goeie feedback krijg zal ik er zeker mee doorgaan! In deel 2 van deze post het vervolg…